15 Ağustos 2014 Cuma

MOBİLYA SEÇİMİNDE RENKLERİN ÖNEMİ

MOBİLYA SEÇİMİNDE RENKLERİN ÖNEMİ

Mobilya bir mekânı doğrudan etkileyen en büyük faktördür. İlk izlenim mekânla ilgili duyguları etkileyen bir diğer özellik de mobilyaların rengidir. Bir mekânın daha ferah ve daha pozitif görünmesini kullandığınız renk önemlidir.
Birçok kişi mobilyaları seçerken öncelikle tasarımına bakmaktadır. Oysa renk de son derece önemli bir detaydır. Araştırmalar gösterdi ki bir mekânın mobilya rengi kişiler üzerinde de etki etmektedir. Ayrıca doğru renk seçimi ile odayı daha ferah ve geniş gösterebilirsiniz. Mobilyalar sayesinde evi kişileştiriyoruz. Zevkimize beklentilerimize ve düşlerimizde ki eve en yakın mobilyayı seçiyoruz. Eve gelen misafirlerin de evimizden etkilemesini beklemekteyiz. Çünkü evimiz aslında arkadaşlarımıza ve tanıdıklarımıza hayallerimizin kapısını açtığımız özel bir alandır. 
Zaman zaman yorgunluğumuzu attığımız gibi keyifli vakit geçirmek içinde mobilyalarımızın rahat olması gereklidir. Tasarım ve renk kadar bu detayda oldukça önemlidir. Rahat olması bizim evde huzurumuzu arttırmaktadır. Yorgun  olduğumuzda dinlenmeye ihtiyaç duyarız. Uzanmak oturmak bizim yorgunluğumuzu alır ve stresimizi azaltır. Bu noktada mobilyalara çok yük düşmektedir. Özellikle modern mobilya seçeneklerin de bu detay oldukça önemsenmektedir. Sade şık ve sıra dışı tasarım ve renklerle mekânı kişileştirebilir düşlerinizde ki evi yaratabilirsiniz. Modern mobilyaların üretimi oldukça geniş bir seçenek yelpazesine sahiptir. Küçük detaylarla süslü mobilyalar çok farklı hava katmaktadır. 

Evi döşerken ekonomik açısından da uygun mobilya bulmak önemlidir. Tasarımı rengi kadar fiyatı da önem taşımaktadır. Günümüzde her kişinin beklentilerine ve bütçelerine uygun bir mobilya seçimi yapmak söz konusudur. Dayanıklı mobilyaları uzun yıllar kullanma şansınız bulunmaktadır. Hem kullanışlı hem de kaliteli mobilyalar üretilmektedir. Artık sadece evlenenler değil evi yenilemek isteyenler de korkmadan seçim yapabilir sıradan olan evleri daha farklı hava katarak renklendirebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder